• Nu-ti lasa creierul sa leneveasca!

    Promovarea ştiinţei prin versuri


    Gusturile nu se discută, asta e cert! Eu unul, ascult rap. Îmi place complexitatea, inteligenţa şi mesajele din versurile anumitor artişti din acest domeniu muzical, faptul că trebuie să asculţi printre „rânduri” la unele piese şi să înţelegi abia după câteva ascultări ce anume dorea „poetul” să spună. Admir faptul că rapperi sunt, cred, singuri din muzică care îşi compun singuri versurile. Şi credeţi-mă, nu e chiar uşor, încercaţi şi voi :)

    Dar haide că am lăudat poate prea mult acest gen muzical. Poate vă întrebaţi de ce am ales să vorbesc acum despre rap şi care este legătura cu gândirea logică. Ei bine, motivul acestei postări îl reprezintă artistul Gary Grice, GZA pe numele de scenă, membru al reînnoitului grup Wu-Tang Clan. Iar această persoană în vârstă de 45 de ani, persoană ce a renunţat la liceu, s-a apucat acum de aprofundat tot ce ţine de ştiinţă. Conform publicaţiei „The Wall Street Journal”, GZA s-a aşezat la masă cu fizicieni şi cosmologi de top de la MIT, de la Universitatea Cornell şi de la alte universităţi celebre, pentru a transforma lecţiile predate de aceştia în versuri şi astfel de promova prin muzica sa ştiinţa, şi de deschide porţile spre acest minunatul tărâm.

    GZA colaborează cu Marco Vitali, un compozitor, producător şi un violonist instruit de Juillard, celebru, pentru a crea pentru noul său album „Dark Matter”, o atmosferă cosmică. Albumul se va lansa pe piaţă în această toamna. Conform spuselor lui Vitali, „Am vorbit despre energii frenetice, spaţiu cosmic, molecule ce se ciocnesc, haos organizat...grandoarea faptului că universul a fost creat într-o milionime de secundă... ”.

    GZA prevede că fanii genului rap vor fi circumspecţi la început în ceea ce priveşte tema sa academică, dar crede că „Dark Matter” va atrage acea curiozitatea înnăscută a ascultătorului, chiar dacă aceştia nu sunt conştienţi de interesul lor iniţial faţă de domeniul ştiinţei. El a declarat într-un interviu pentru „Wall Street Journal” că „...oamenii sunt atraşi de ştiinţă, dar ei nu ştiu ce anume îi atrage. Poţi fi dat pe spate de structura unei mingi de fotbal sau a unui dom geodezic, cu formele sale hexagonale, sau cum poţi afla dintr-un singur fir de păr, întreaga istorie a consumului de droguri a persoanei respective!”

    După lansarea albumului „Dark Matter”, GZA promite să se cufunde în alte forme ale ştiinţei cum ar fi biologia marină. Deja interesul pentru această ramură a ştiinţei a început, GZA deja luând lecţii de la expertul în fitoplanctonul oceanic de la MIT, Penny Chisholm. Penny a declarat că a devenit deja un fan al muzicii lui GZA, deoarece acesta a început o nouă misiune, şi crede că acesta va juca un rol important în transmiterea de mesaje variate omenirii, prin intermediul formei sale de artă.

    Aşa că dacă, fani sau nu ai rap-ului, v-aţi săturat să auziţi melodii numai despre bani, maşini, femei, soare, mare, şi doriţi să şi învăţăţi ceva ascultând muzică bună, vă recomand cu mare căldură viitorul album al lui GZA.

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu

     
    Page Rank
    contoare
    Bloguri, Bloggeri si Cititori